top of page
  • Writer's pictureBerit Børte

Hva bærer vi på?

En hund dukket opp under en behandling på distanse. Etter behandlingen ringer jeg klienten og hun kunne fortelle at en hund angrep henne for noen år siden eksakt på det stedet der hun har hatt låsninger i hofta. Denne hendelsen var et sjokk for henne som hadde manifestert seg fysisk som en låsning i bindevev, muskler og skjelett i hofta hennes. Fint at det var klart for å gi slipp nå : )


En hest var så sensitiv at jeg kunne ikke ta på han mange steder under behandlingen. Jeg forholdt meg til hva han tillot meg å gjøre og jobbet med han ved å stå ved siden av han. Denne hesten bar på mange dype traumer, der han ikke var blitt sett og forstått for den han var. En del ser på hesten som en bruksting og ikke som levende og følsom. Det samme kan være tilfellet for hunder og andre dyr. Traumene manifesterer seg ofte som fysiske smerter og låsninger etter hvert. Heldigvis er denne hesten nå hos en som kan forstå han og følger han opp på en god måte : )


En god del av oss bærer på mange traumer enten en er bevisst det eller ikke. De setter seg fort i kroppen. Utrolig viktig å jobbe med alle kroppene vi har fra den fysiske til den energetiske for å hele disse. En behøver ikke å gjenoppleve traumene. Det holder å komme i kontakt med de og sette de fri. For de som sitter dypt, er det i mange tilfeller nødvendig å få hjelp av en terapeut som kan holde et ekstra trygt rom slik at en kan komme i kontakt med de dype traumene.


Når jeg var 4 år fikk jeg blindtarmbetennelse og mens mange feiret 17. mai ble jeg kjørt til sykehuset. Den gangen fikk foreldrene bare komme i visitt tiden som var en halv time hver dag. Jeg husker jeg satt ved vinduet og så etter når de skulle komme. Jeg var på et sted med bare ukjente etter å ha blitt operert. Denne opplevelsen var jeg bevisst hele livet på ett plan, men det lå dypere traumer som jeg ble kjent med senere, når jeg fikk hjelp av en terapeut. Da fikk jeg kontakt med jenta på 4 som lå helt sammenkrøket og livredd. Det var først når jeg sa til henne at det har gått bra, se her, at hun snudde seg rundt og så på meg og kunne slippe fri. Det seperasjonstraumet satt veldig dypt og ville ikke vise seg før etter mange behandlinger. Når det slipper fri kjennes det lett og fritt.


Når en tenker på de små barna, som er yngre enn det jeg var, og som begynner i barnehagen, der mor og far blir borte hele dagen. Hva gjør det med barna?


Noen av klientene mine har fått opp traumer fra fødselen der de har blitt tatt med keisersnitt. Fra et trygt og rolig vannelement er en plutselig ute i et annet element, der det er sterke lys og leger og sykepleiere som stresser rundt. En blir fraktet bort fra mor og føler utrygghet.


En klient var 3 år når Finnmark ble brent under andre verdenskrig. Foreldrene og den lille jenta på 3 flykta sammen med andre opp i fjellhuler, mens de så at hjemmene deres ble brent. Dette traumet hadde satt seg i kroppen som en fysisk låsning med smerter. Jeg så den sammenkrøkne jenta når jeg jobbet med denne låsningen. Jeg spurte klienten etter behandlingen om det var noe hun gjenkjente og hun kunne da fortelle hva som hadde skjedd.


En annen klient ble utsatt for blind vold 18 år før han kom til meg. Ut av det blå hadde en kastet en full ølflaske som traff han midt i pannen. Han datt i bakken og han som kastet kom bort og sparket han i hodet etterpå. Han var et par millimetre fra å dø av skadene den gangen. Han ble operert og kirurgen som hadde operert han hadde ikke vært borte i et vanskeligere tilfelle, der kjeven var knust. En kunne ikke se noe til skadene utenpå nå. Men når jeg begynte å behandle han, så merket jeg at det var en stor blokkering på venstre side av hodet og hals med blodtilførsel etc. Denne blokkeringen åpnet seg under den første behandlingen. Jeg fikk høre etter behandlingen om det som hadde skjedd for 18 år siden. Han hadde ikke delt den historien før jeg behandlet han. Han kom til meg en gang til og da kunne han fortelle at han hadde fått energien tilbake. Han jobbet 3 dager med 12-timers skift og den 4. dagen etter disse jobbdagene var han normalt helt skutt. Men det hadde endret seg nå. Nå var han frisk og rask den 4. dagen og hadde mye energi. Psykologen hadde også sagt til han at nå trengte han ikke gå til henne lenger. Under den andre behandlingen, kunne han fortelle etterpå at han kunne se hvordan cellene ble reparert. Utrolig fint når en har så god kontakt med kroppen sin.


Mange har opplevd krig og vold og bærer på disse opplevelsene helt til de får hjelp til å slippe de fri.


Mange holder på traumene kanskje hele livet og er ikke bevisst hvor tungt det er og hvor mye energi det tar å holde på de.


Det er godt å vite at selv gamle skader og traumer kan repareres. Kroppen er rå og kan hele det meste.

Jeg anbefaler varmt å frigjøre traumer og lette tyngden i sekken og ta tilbake kraften, energien og livet.

Å kjenne kroppen sin og hva den er i stand til å hele er fantastisk : )
94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page