top of page
  • Writer's pictureBerit Børte

Biodynamisk kraniosakralterapi på hest

Updated: Oct 25, 2022

Fine Maja er en Ardenner på 21 år. Eier har hatt henne de siste 11 årene.

Hun benytter seg av dyretolk og gjorde dette tidlig i sommer, da Maja var så stiv og knapt kunne gå. Det knaket i leddene og hun hadde vondt for å bevege seg. Maja sa til dyretolken at hun ønsket dette skulle bli den siste sommeren hennes. For nå hadde hun så mye smerter og følte seg utslitt. Hun sa at hun godt kunne tenke seg å få behandlinger denne siste sommeren.


Dette var en tung beskjed å få for eier, som hadde sett fram til mange fine år videre med Maja.

Jeg begynte å gi henne Biodynamisk kraniosakralterapi for å få sirkulasjonen i gang igjen med mer. Vi ville gjøre det beste vi kunne for at hun skulle ha det så bra som mulig denne siste sommeren.


Etter første behandling kunne hun gå ganske bra. Etter noen dager begynte hun å halte på det ene benet. Det tok vi som et tegn på at ting skjedde i kroppen og at stivheten løsnet. Etter et par dager forsvant haltingen også. Etter den andre behandlingen kunne hun trave. Etter den tredje behandlingen galopperte hun og ryddet opp i en mobbesak i innhengningen. Blant annet ved å hoppe opp og snu seg 180 grader og sparke ut med begge bakbena mot en jypling. Det er ganske utrolig at hun med sine 1100 kilo kan gjøre det i løpet av et brøkdel av et sekund. Wow for en kraft : )


Jeg behandlet henne ca en gang i uken de første 3 gangene og har totalt gitt henne 6 behandlinger i løpet av sommeren. Sist torsdag hadde eier en ny runde med dyretolken og da hadde Maja ombestemt seg og ville ikke avslutte livet denne sommeren likevel : ). Hun følte seg fin og hadde ikke vondt i leddene lenger sa hun. For en fantastisk beskjed å få. Vi har sagt til henne at det er hun som bestemmer når hun vil forlate oss. Så det var ingen som holdt henne tilbake om hun ville reise videre denne sommeren.

Men Maja har bestemt seg for å bli her, til stor glede for veldig mange : )


I Biodynamisk kraniosakralterapi manipulerer jeg ikke, men støtter hesten slik at den kan forløse spenninger og ubalanser helt på sine egne premisser. For hester som er så sensitive, er Biodynamisk kraniosakralterapi spesielt bra. Kroppen vet å gro et sår. Den vet også å finne tilbake til balanse etter sykdom og skade. Vi har så mange ressurser i oss, som kan justere selv svært store ubalanser, om vi lar kroppen få mulighet til å finne tilbake til balanse igjen : )Video: Katrine Høie
Foto: Berit BørteFoto: Berit Børte
1,064 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page